Tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų
meninės raiškos konkursas - festivalis

Burger nav

Garsiai nuskambėjo 1-asis tarptautinis jaunųjų vokalistų konkursas PALANGOS TALENTŲ LYGA

news media

Praėjusį savaitgalį Palanga sutraukė didžiulį būrį vaikų ir jaunimo. Palangos koncertų salėje įvyko pirmasis tarptautinis vaikų ir jaunimo vokalinis konkursas PALANGOS TALENTŲ LYGA.

Norą dalyvauti šiame konkurse pareiškė daugiau nei 160 jaunųjų atlikėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos ir Belgijos. Šventinė atmosfera jau vyravo dieną prieš festivalį, kuomet dalyvių  eisena link jūros tilto, filmuojama dronais, traukė Palangos svečių dėmesį. Renginio dieną nuo pat ankstaus ryto Palangos koncertų salėje vyko jaunųjų atlikėjų konkursas, vertinamas tarptautinės vertinimo komisijos, kurios sudėtyje – pripažinti vokalo pedagogai ir muzikos ekspertai. Tos pačios dienos vakare žiūrovai buvo kviečiami stebėti įspūdingiausių konkurso pasirodymų, kuriuos filmavo LRT televizija.

„Šis konkursas – tai mūsų pirmas žingsnis Palangoje. Apie Palangą galvojome jau seniai, tad sulaukę Palangos miesto savivaldybės palaikymo, projektą įgyvendinome. Tai mūsų jauniausias festivalis. Jau dabar aišku, kad jis bus labai mylimas ir puoselėjamas „vaikas“ „Muzikos talentų lygos“ šeimoje“,  – pasakoja projekto autorė ir prodiuserė Asta Bagdonavičienė.

Palangos miesto savivaldybė ir jos meras Šarūnas Vaitkus įsteigė simpatijų prizą labiausiai patikusiam atlikėjui. Jis atiteko svečiui iš Latvijos 15-mečiui Daniels Širmanis. „Esu labai laimingas, papuolęs į tokį nuostabų festivalį, o gauti mero įsteigtą simpatijų prizą – yra dar didesnis džiaugsmas ir didelė garbė“, – džiaugėsi laimėtojas.

Šiame konkurse buvo įsteigti 3 pagrindiniai apdovanojimai: du iš jų išvažiavo į Latviją, o vienas liko Lietuvoje ir atiteko įspūdingai scenoje pasirodžiusiai palangiškei 14-metei Mėtai Visminaitei (vokalo mokytoja Diana Beržanskienė), kuri itin įtaigiai atliko lietuvišką kūrinį „Lietuva – tu namai, tu – širdis“.

Palangos Vlado Jurgučio progimnazijos mokiniai savanoriavimu gausiai prisidėjo prie sklandžios renginio eigos. A. Bagdonavičienė džiaugėsi: „Labai smagu, kad tokių renginių svarbą įvertina ir prie jų organizavimo prisideda ne tik miesto savivaldybė, bet ir miesto bendruomenė. Savanorystė – svarbi ne tik mums kaip renginio organizatoriams, bet ir pačiam savanoriui, kuomet jaunam žmogui formuojasi jo vertybių samprata“. Jai antrino ir renginio režisierė Regina Stadalnikaitė: „Savanoriai atliko labai svarbų – ne visuomet pastebimą – darbą. Kita vertus, patiems savanoriams – tai nauji atradimai, naujos patirtys, kurios leidžia jiems patiems augti, tobulėti, formuoti bendravimo ir reagavimo į įvairias situacijas įgūdžius“.

Be šio projekto, organizatorius VšĮ „Ars festa“ dar rengia tarptautinius vaikų ir jaunimo konkursus Vilniuje „Muzikos talentų lyga“ ir „Christmas Talent League“ bei konkursą Ispanijoje „Summer Talent League“.

Projektas dalinai finansuojamas Palangos miesto savivaldybės.

NUOŠIRDŽIAI DĖKOJAME: